Donirajte za najranjiviju djecu BiH

Uz vašu pomoć, želimo obezbijediti osnovne prehrambene namirnice i higijenski materijal za što veći broj najranjivije djece i tako im zajedno pomoći u prevazilaženju novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

Vaša donacija može osigurati jedan dan, jednu sedmicu ili duži period bez brige za jednu porodicu.

Samo zajedno možemo odgovoriti na krizu izazvanu koronavirusom!

U ime najranjivije djece i njihovih porodica, hvala Vam!

x

Pročitajte opšte uvjete i odredbe: Uvjeti i odredbe

Stanje prirodne nesreće u Bosni i Hercegovini izazvane globalnom pandemijom COVID-19, i brojna ograničenja koja građani poštuju kako bi spriječili povećanje broja inficiranih koronavirusom, najviše pogođa najranjiviju djecu u BiH i njihove porodice. Broj inficiranih koronavirusom u BiH raste, dok vlasti uvode sve veća ograničenja kretanja i pozivaju na socijalno distanciranje. Građani masovno kupuju osnovne životne potrepštine, higijenske proizvode i hranu. Najranjivije porodice, međutim, nemaju sredstava za kupovinu i skladištenje hrane i higijenskih potrepština.

Svjesni poteškoća koje je ranjivim kategorijama u BiH donijela kriza izazvana globalnom pandemijom COVID-19, World Vision BiH ranjivim kategorijama kontinuirano distribuira pakete podrške, ali s obzirom i na ograničenost naših resursa, potrebna nam je uključenost svih građana.

Kao odgovor na situaciju prouzrokovanu širenjem koronavirusa, koji remeti živote svih BiH građana, a posebno najranjivije djece i njihovih porodica, World Vision BiH pokreće kampanju za prikupljanje sredstava. Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da uplatite donaciju kako bi podržali naše kontinuirane napore ka obezbjeđenju esencijalnih prehrambenih namirnica i higijenskog materijala za najranjiviju djecu u BiH kao adekvatan odgovor na krizu izazvanu koronavirusom.

U ime najranjivije djece i njihovih porodica, hvala Vam!

Zašto bi trebao/la donirati? ŠTA SE DOGAĐA SA VAŠOM DONACIJOM?