Doniraj online za najranjiviju djecu BiH

U pozadini svega što je World Vision uradio u posljednjih 70 godina u svijetu i u posljednjih 25 godina u BiH, stoje skriveni heroji. Oni su naši uposlenici, naši volonteri, naši edukatori, naši partneri, prvaci u zaštiti djece, ali i djeca koja unatoč preprekama dižu glas i zahtijevaju bolje uslove za odrastanje.

U BiH su od 1994. godine od kada čine sve u njihovoj moći da pomognu ranjivoj djeci u BiH i njihovim porodicama. Zajedno su doprinijeli otklanjanju posljedica rata, poplava, klizišta i pratećih efekata koje nesreće imaju na lokalno stanovništvo – od urušavanja infrastrukture, ekonomije i obrazovanja, do psiholoških posljedica koje trauma ostavlja po stanovništvo, a posebno djecu.

Danas ovi obični ljudi odgovaraju na potrebe ranjive djece u BiH, ali i djece migranata i izbjeglica i njihovih porodica i ne posustaju ni u momentu kada se suočavamo sa novom vrstom opasnosti, virusom koji izaziva bolest COVID-19.

Pozivamo Vas da, u skladu sa Vašim mogućnostima, uplatite donaciju kako bi podržali naše kontinuirane napore da umanjimo poteškoće sa kojima se susreću ranjiva djeca i njihove porodice u BiH.OSLOBODI HEROJA U SEBI I PODRŽI RAD SKRIVENIH HEROJA, a mi ćemo vas redovno obavještavati o njihovim uspjesima!

x

Pročitajte opšte uvjete i odredbe: Uvjeti i odredbe

Uplatu novca možete izvršiti i na broj računa

Uplate iz BiH:

WORLD VISION INTERNATIONAL

Transakcijski račun: 1610000000000011

Broj računa – BAM partija koja se upisuje u svrhi placanja : 030001416-4

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Svrha: Donacija za COVID-19 kampanju

Uplate iz inostranstva:

WORLD VISION INTERNATIONAL

SWIFT number: RZBABA2S , IBAN: BA391611000001574756

Banka: Raiffeisen bank dd Bosna i Hercegovina

Stanje prirodne nesreće u Bosni i Hercegovini izazvane globalnom pandemijom COVID-19, i brojna ograničenja koja građani poštuju kako bi spriječili povećanje broja inficiranih koronavirusom, najviše pogođa najranjiviju djecu u BiH i njihove porodice. Broj inficiranih koronavirusom u BiH raste, dok vlasti uvode sve veća ograničenja kretanja i pozivaju na fizičku distancu. Građani pojačano kupuju osnovne životne potrepštine, higijenske proizvode i hranu. Najranjivije porodice, međutim, nemaju sredstava za kupovinu namirnica i neophodnih higijenskih potrepština, što dovodi do pojačanog porodičnog stresa i zabrinutosti.

Svjesni poteškoća koje je ranjivim kategorijama u BiH donijela kriza izazvana globalnom pandemijom COVID-19, World Vision BiH ranjivim kategorijama kontinuirano distribuira pakete podrške. S obzirom na ograničenost naših resursa, potreban nam je i Vaš doprinos!

Kao odgovor na situaciju prouzrokovanu širenjem koronavirusa, koji remeti živote svih BiH građana, a posebno najranjivije djece i njihovih porodica, World Vision BiH pokreće kampanju za prikupljanje sredstava. Uz vašu pomoć, želimo obezbijediti osnovne životne i higijenske potrepštine za što veći broj najranjivije djece i njihovih porodica i tako im zajedno pomoći u prevazilaženju novonastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa.

U ime najranjivije djece i njihovih porodica, hvala Vam!

Zašto bi trebao/la donirati? ŠTA SE DOGAĐA SA VAŠOM DONACIJOM?